• Jos komt het best tot zijn recht als teamspeler of als docent analyse. Recentelijk heeft Jos meegewerkt aan de beschrijving van de duurzame Architectuur van het gehele traject van regelgeving gebaseerde dienstverlening, van de Blauwe Kamer, in samenwerking met Diederik Dulfer en Sjir Nijssen, beide lid van de Blauwe Kamer, en mede geholpen door Mr. Anouschka Ausems. In een dergelijk multidisciplinair verband komt Jos heel goed tot zijn recht. Hij beschikt over de zeldzame combinatie van mooi communicatiemateriaal willen en kunnen maken, en luistert daarbij graag naar de feedback van de andere leden van het multidisciplinaire team. Jos is ook een zeer gedreven docent. Hij kan als weinig anderen uiteenzetten wat het nut is van goed analyseren. Jos beschikt over een rijke ervaring in de bank- en hypotheekwereld. Hij heeft het laatste jaar zeer veel energie geïnvesteerd in het zich eigen maken van het protocol voor het opstellen van de duurzame specificaties voor op regelgeving gebaseerde dienstverlening.

  Prof. (emeritus) dr. ir. G.M. (Sjir) Nijssen
  Prof. (emeritus) dr. ir. G.M. (Sjir) Nijssen
 • Jos is een bijzonder(e) inspirerende collega en trainer. Bij Turien heeft hij een trainingsprogramma opgezet voor het verbeteren van analyse vaardigheden, waarvan ik heb mogen profiteren. De training is gebaseerd op CogNIAM en Kenniskunde en heeft me voor het eerst bewust gemaakt HOE je moet analyseren, en dat terwijl ik me al 15 jaar informatieanalist mag noemen. De software tool die daarbij gebruikt wordt (Doctool) is de eerste tool die daadwerkelijk ondersteuning biedt bij het analyseren. Na zijn training wil je niet anders meer dan werken met CogNIAM/kenniskunden en Doctool. Ik wou dat ik eerder had gehoord van CogNIAM/Kenniskunde. Iedere IT-er, nee,sterker, IEDEREEN zou over deze kennis moeten beschikken. Dat zou een stuk makkelijker communiceren.

  Auke Miedema
  Auke Miedema Group ICT Coordinator at Koninklijke de Vries Scheepsbouw, Aalsmeer
 • Via de interne cursus Communiceren, Analyseren en Leren Transformeren naar UML binnen Turien, heb ik via Jos (opnieuw) kennis gemaakt met CogNiam en Kenniskunde. Waar het tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam toen nog noodzakelijk kwaad (NIAM) was heeft Jos mij kunnen enthousiasmeren voor Kenniskunde en CogNiam. Zijn cursus, waar hij veel concrete voorbeelden gebruikt, stelt mij in staat om als ontwikkelaar de FO's beter te kunnen beoordelen en waar nog onduidelijkheden zijn deze aan te wijzen. Dit zijn vaardigheden waarvan ik de rest van mijn carrière voordeel van zal hebben. Ik kan iedereen adviseren sowieso te gaan werken met concrete voorbeelden.

  Marcel Vroone
  Marcel Vroone Software Architect at dean one
 • Jos is een bijzonder gedreven professional. Hij is enthousiast en zeer sociaal. Dit koppelt hij hij aan sterk resultaatgericht werken. Hij neemt anderen op sleeptouw en zorgt dat zaken helemaal af zijn. Steekwoorden zijn: integer, resultaatgericht, kwaliteitsgericht, coaching teamplayer en enthousiast.

  René Pruijssers
  René Pruijssers Managing director Fudura BV
 • Jos has performed an excellent job. In a difficult international bank environment credit applications were analised in a structured and fast way. By this means we were able to develop an new application in 50% of the time needed if classic routes were followed.

  Maarten Roozekrans
  Maarten Roozekrans Hoofd Business Management Kredietadvies bij ABNAMRO Mees Pierson NV
 • Ik heb Jos leren kennen als trainer/leraar voor mijn studie HBO e-Business. Mede door zijn goede coaching ben ik er in geslaagd om op een efficiente manier mijn studie in te vullen. Jos is niet alleen zeer deskundig maar ook een goede peoplemanager en een zeer fijn en prettig persoon om mee samen te werken. Jos weet je altijd op de juiste manier te motiveren. Zijn veelzijdigheid is werkelijk indrukwekkend te noemen. Ik kijk dan ook met veel plezier terug op mijn studietijd bij Jos.

  Victor Belou
  Victor Belou Sr. Account Manager at TIE Kinetix
 • Ik heb Jos leren kennen als een zeer aimabele man, met een uitgesproken visie op ICT. Zijn vakkennis op het gebied van kenniskunde, hetgeen waarvoor ik destijds in opleiding was, is uitmuntend. Ook heeft hij veel ervaring met UML en RUP. Daarnaast beschikt Jos ook nog eens over de juiste soft skills om datgene uit een persoon te halen, maar wat niet altijd tot uiting komt.

  Arthur Kusters
  Arthur Kusters Dynamics CRM Consultant at ilionx
 • Twee seconden nadat ik Jos Rozendaal ontmoette noemde ik hem JUNIOR (voor de humoristisch gehandicapeerden onder ons: dat zijn zijn initialen). JUNIOR legt, mede door zijn kennis van KENNISKUNDE (voorheen NIAM van Sjir Nijssen), letterlijk en figuurlijk GEWICHT IN DE SCHAAL! Een bijzonder kundige kerel en een fijn mens!

  Rob de Vries Senior tester
 • Jos is an inspired teacher and manager who inspires people to learn and to improve their skills.

  Johan Saton
  Johan Saton Senior consultant and project manager
 • In 2011 had ik het genoegen om een cursus CogNIAM/Kenniskunde te volgen die gegeven werd door Jos Rozendaal. De laagdrempelige en duidelijke uitleg van Jos heeft ervoor gezorgd dat ik snel deze manier van werken kan en kon gebruiken in mijn analyses. Het fijne aan Jos als coach/trainer is zijn enthousiasme en zijn bijna onuitputtelijke energie om CogNIAM/Kenniskunde uit te leggen. Dit doet hij graag tijdens, maar ook buiten de les om. CogNIAM/Kenniskunde is wat mij betreft een "must have" voor elke analist. Bij mij heeft het ervoor gezorgd dat ik makkelijk kon overstappen van de verzekeringenwereld naar de energiesector. Het bedrijf waar ik werk beschikt nu over een uitgebreide lijst met begripsomschrijvingen en grote delen van het systeem zijn al beschreven in heldere en begrijpelijke taal, waardoor de kennis hierover altijd paraat is. Het toepassen van de vaardigheden zorgt ervoor dat je en gericht en de juiste vragen stelt.

  Karl O'Neill
  Karl O'Neill Lead Functional Analyst at JF Hillebrand Global Beverage Logistics
 • Ik ken Jos als collega bij Turien & Co. Al vanaf de eerste dag dat hij daar kwam werken, heeft hij het over Kenniskunde. Ik was een van de bevoorrechte personen die als eerste de interne training mocht volgen die Jos daarover gaf. De training is gebaseerd op CogNIAM en gaat over communiceren, analyseren en leren transformeren naar UML. Jos gaf die training zoals hij altijd is: vol overgave en super enthousiast. Kenniskunde is inmiddels Jos zijn tweede natuur geworden. Dat maakt hem een uitstekend analist, waar menigeen nog heel wat van kan leren en waarmee bedrijven, die daar voor open staan, veel tijd, geld, energie en frustratie kunnen besparen. Ik hoop dat ik nog lang mag samenwerken met Jos en nog veel van hem zal leren, te beginnen met de mastertraining.

  Anita van Diepen
  Anita van Diepen Teamleider at Turien & Co. Assuradeuren